AMSTERDAM - Bette Midler heeft donderdagavond de Sammy Cahn Lifetime Achievement Award ontvangen tijdens de 43e bijeenkomst van de Songwriters Hall of Fame.

De prijs wordt uitgereikt aan artiesten die veel hebben betekend voor liedjesschrijvers.

"Dit evenement bestaat al 43 jaar en het is de eerste keer dat ik ben uitgenodigd? Ik ben een beetje geïrriteerd", grapte de 66-jarige zangeres tijdens haar toespraak volgens het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

Midler bedankte haar man, dochter en team van managers. "Ik wil ook de mensen bedanken die onvoorwaardelijk van me hielden, zelfs toen ik op mijn slechtst was. Wat helaas erg vaak voorkwam."

Bekend

De zangeres is onder meer bekend van de nummers Wind beneath My Wings, The Rose en From a Distance. Ook speelde Midler in films als The First Wives Club, Hocus Pocus en Gipsy.

Midler was niet de enige die in de prijzen viel. Zanger Ne-Yo ontving de Hal David Starlight Award, die wordt gegeven aan een jonge artiest die met eigen werk invloed heeft gehad op de hedendaagse muziek.

"Ik heb geen speech geschreven, omdat ik niet kan geloven dat ik hier sta. Wat doe ik hier?", grapte de 32-jarige zanger.