AMSTERDAM - Lady Gaga is nog niet verlost van de woedende Thai. Het ministerie van cultuur van het Aziatische land is pissig op de zangeres omdat ze de Thaise vlag op 'ongepaste' manier gebruikte.

Eerder wonden de Thai zich op over een tweet van Gaga.

Tijdens haar concert in Bangkok reed Gaga gekleed in een bikini met een motor over het podium. De excentrieke zangeres droeg een traditioneel Thais hoofddeksel en achter haar motor bungelde de Thaise vlag. Volgens het ministerie was de act 'niet gepast en kwetsend voor de gevoelens van de Thaise bevolking'.

Het ministerie heeft naar eigen zeggen veel klachten ontvangen, die zijn doorgespeeld naar de politie. De overheid is volgens een woordvoerder echter niet van plan juridische stappen te nemen.

Stof

Lady Gaga's tournee door Azië heeft veel stof doen opwaaien. Zo mochten fans jonger dan 18 jaar niet naar haar concert in Zuid-Korea en werd een show in Indonesië geschrapt na dreigementen van moslimfundamentalisten.

Vlak nadat Gaga voet had gezet op Thaise bodem haalde ze zich de woede van haar fans op de hals. De zangeres twitterde dat ze niet kon wachten een nephorloge te kopen. De Thai noemden die opmerking onbeschoft, beledigend en slecht voor het imago van Thailand.