AMSTERDAM – In de race om Culturele Hoofdstad te worden in 2018, heeft Maastricht samen met de Provincie Limburg zangduo René Shuman en Angel-Eye ingeschakeld.

Het artiestenduo is gekozen omdat het een succesvolle act uit de provincie is en heeft als taak gekregen de ambities van Maastricht als Culturele Hoofdstad van Europa te verkondigen.

De komende dagen gaan Shuman en Angel-Eye op bezoek bij burgemeesters en wethouders in meer dan twintig gemeentes in de regio.

Bovendien is het tweetal ook bekend in de Euregio, dat voor Maastricht een belangrijk handelsgebied is. Eerder programmeerde de Stichting MCH2018 al een optreden van de populaire Duitse zanger Herbert Grönemeyer op Pinkpop.

Muziekspecial

Onlangs zond Omroep Max nog de tweedelige muziekspecial A Magical Night uit op Nederland 2. Shuman bevestigt dat er deze zomer een nieuwe muziekspecial wordt opgenomen voor Omroep Max.

In samenwerking met die omroep geven Shuman en Angel-Eye eveneens twee Elvis & More-concert in Leiden en in Ede, om de 35e sterfdag van idool Elvis Presley te herdenken. Andere Elvis & More-shows vinden plaats in Venlo, Leeuwarden, Zaandam, Vlaardingen, Rijswijk en Sneek.