AMSTERDAM - De Heideroosjes nemen tijdens Appelpop afscheid van het festivalpubliek. 

De Nederlandse punkband, die vorig jaar aankondigde te stoppen, treedt in september op tijdens het gratis festival. Dat maakt de organisatie van Appelpop woensdag bekend.

De Heideroosjes stonden tien jaar geleden voor het eerst op Appelpop. De vier Limburgers deden dat optreden dunnetjes over in 2009. Dit jaar staat de punkband, die het eind september na een afscheidstournee voor gezien houdt, voor de derde keer op het Tielse festival.

Lowlands

Het optreden op Appelpop is het laatste dat de Heideroosjes verzorgen op een festival, eerder deze zomer staan ze op onder meer de Zwarte Cross en Lowlands.

Vorig jaar september kondigden de Heideroosjes aan na twintig jaar te stoppen. De Limburgers trekken de stekker uit de band omdat 'niet alle bandleden meer gelukkig worden van de intensieve levensstijl die bij de band hoort'.

Studio Sportzomer

Naast de Heideroosjes is ook Rilan & The Bombardiers toegevoegd aan de 21e editie van Appelpop. Rilan scoort op dit moment dankzij het voetbalprogramma Studio Sportzomer, dat de single Happy Jack gebruikt als openingstune.

Eerder maakte Appelpop bekend dat onder meer Racoon, De Jeugd van Tegenwoordig en Within Temptation optreden.