AMSTERDAM - Usher had graag een plaat willen opnemen met Amy Winehouse. De 33-jarige zanger sprak een paar keer met de zangeres over een mogelijke samenwerking.

"We hebben een aantal gesprekken gehad, maar tot een samenwerking is het nooit gekomen", onthulde Usher aan de Amerikaanse muziekzender MTV.

"Ik had het geweldig gevonden." Het eerste gesprek vond plaatst toen de twee muzikanten elkaar tegen kwamen tijdens het winkelen. "Ik dacht: is dat nou Amy Winehouse en zij dacht precies hetzelfde toen ze mij zag."

De r&b-zanger nodigde de zangeres uit voor zijn show, maar Winehouse kon toen niet. Usher betreurt dat hij nooit de planken heeft gedeeld met de zangeres, die in juli overleed aan de gevolgen van alcoholmisbruik. "Het had de geweldigste plaat ooit kunnen worden. Een stem zoals zij heeft kom je maar een keer tegen in je leven."

Diplo

Usher heeft voor zijn nieuwe album Looking 4 Me samengewerkt met Salaam Remi, die twaalf nummers voor Amy Winehouse produceerde. Naast Remi werkte de Yeah!-zanger ook met Diplo, Rico Love en Jim Jonsin voor zijn cd, die dinsdag verscheen.