AMSTERDAM – De erven van de vijftig jaar geleden overleden Marilyn Monroe zijn niet blij met het hologram dat er van haar wordt vervaardigd door Digicon Media.

Dat meldt Hollywood Reporter.

Monroe’s erven verklaren de enige eigenaren te zijn van de portretrechten van de vroegere wereldster en dat gebruik van haar beeltenis zonder nadrukkelijke toestemming onrechtmatig is. Ook stellen zij zelf deze "intrigerende mogelijkheden" te willen verkennen.

In een briefwisseling met Digicon stellen de erven "onbekend" te zijn met Digicon Media’s "bekwaamheid als een ontwikkelaar en producent van digitale en holografische technologieën". Het bedrijf produceerde halverwege de jaren negentig al video’s met een digitaal geanimeerde Monroe.

De erven doen de kwaliteit van die beeltenis af als "een lomp geanimeerd poppetje" en stellen dat Digicon niet de mogelijkheden heeft voor "enige betekenisvolle exploitatie" ervan. Digicon was verantwoordelijk voor de digitale beeltenis van Tupac Shakur, die te zien was op muziekfestival Coachella.