AMSTERDAM – De debuutsingle van The Voice UK-winnares Leanne Mitchell doet het niet goed. Het nummer Run To You loopt de Britse Top 40 zelfs compleet mis.

Mitchell zong de powerballad tijdens de finale van de talentenjacht van de BBC, de Britse variant van The Voice Of Holland.

Hoewel het programma een kijkcijferkanon was, blijkt de verkoop van de single van de eerste winnares het helemaal niet zo goed te doen. Een week na de finale blijft de single buiten de Top 40 steken.

Overschaduwd

De overwinning van The Voice UK werd wellicht overschaduwd door het Diamond Jubilee Concert, een paar dagen later, dat Gary Barlow topnoteringen opleverde in zowel de singles- als de albumlijst. Nooit eerder scoorde een debuutsingle voortkomend uit een dergelijke talentenjacht zo laag.

In het verleden bleken artiesten die uit talentenjachten als Pop Idol en The X Factor voortkwamen (waaronder Girls Aloud, Leona Lewis en One Direction) juist erg succesvol in Groot-Brittannië. De eerste single van Pop Idol-winnaar Will Young was zelfs de best verkopende single deze eeuw in dat land.