AMSTERDAM - Joan Franka moest tijdens de halve finale van het Eurovisie Songfestival optreden met apparatuur die niet goed werkte.

De zangeres ontmoette een man die namens een Duits bedrijf alle 'oortjes', die voor artiesten geluid verzorgen, voor het festival had geleverd. "Volgens hem was er kort voor de halve finale iets kapotgegaan in de apparatuur die de oortjes aanstuurde", zegt Franka vrijdag in het AD.

Volgens de 22-jarige Franka, die tijdens haar Songfestivaloptreden niet zuiver zong, hadden alle artiesten last van de storing.

"Vooral zangers van langzamere nummers met zachter achtergrondmuziek, zoals ik." De man bood zijn excuses aan voor de overlast. "Hij vond het erg vervelend te horen dat ik voor een miljoenenpubliek gespannen had moeten zoeken naar het beste geluid."

Mezelf

Toch wijt Franka haar verlies niet alleen aan de falende apparatuur. "Dat ik strandde in de halve finale, lag ook aan mezelf. Ik heb mijn nummer niet op de voor mij allerbeste manier gezongen", aldus Franka. "Soms heb je je eigen stem gewoon niet onder controle."

Franka kan niet wachten om de komende tijd op verschillende podia te staan. "Ook al ging het mis in Bakoe, mijn droom - met eigen muziek op de podia staan - is toch al uitgekomen."

Beluister nogmaals het nummer met deze nieuwe informatie: