AMSTERDAM – Voormalig Fleetwood Mac-gitarist Bob Welch is donderdag op 66-jarige leeftijd overleden.

Hij pleegde vermoedelijk zelfmoord door zich in de borst te schieten. Dat zei een woordvoerder van de politie.

Het levenloze lichaam van Welch werd donderdagmiddag door zijn vrouw gevonden in zijn huis in Nashville. Volgens de politie liet Welch een zelfmoordbrief achter. Hij kampte met gezondheidsproblemen.

Bob Welch was tussen 1971 en 1974 gitarist en vocalist van Fleetwood Mac. Dit was een overgangsperiode voor Fleetwood Mac, waarin de band transformeerde van bluesband naar de succesvolle popgroep die het halverwege de jaren zeventig zou worden.

Solo

Het bekendste liedje van Bob Welch is het door hem zelf geschreven Sentimental Lady. Het nummer werd eerst met Fleetwood Mac opgenomen voor het album Bare Trees uit 1972 en vijf jaar later, in 1977, nam Welch het opnieuw op voor zijn soloalbum French Kiss. Die versie werd een Amerikaanse top 10-hit.

Later in de jaren zeventig had Welch nog hits in de VS met Ebony Eyes, Precious Love en Hot Love, Cold World. In 1981 nam hij het nummer Remember op, van de toen nog onbekende Bryan Adams. Zijn laatst verschenen studioalbum is Bob Welch Looks At Bob uit 1999, waarop hij zijn eigen interpretaties van jazzstandards vertolkt.

Bob Welch - Sentimental Lady (1977)