AMSTERDAM - Eryka Badu is woedend op The Flaming Lips. De Amerikaanse band nam het nummer The First Time I Ever Saw Your Face en een bijbehorende clip op met de zangeres.

De onlangs verschenen versie van de muziekvideo was echter niet wat er vooraf aan haar was voorgespiegeld. Ze vindt het resultaat naar eigen zeggen 'smakeloos' en voelt zich 'misbruikt'.

In de clip zijn Badu en haar zus Nayrok naakt te zien. Ze bevinden zich in een badkuip, bedekt met onder meer glitters en een rode en witte vloeistof.

Stijlvol

Volgens de zangeres werd haar voor aanvang van de opnamen 'een prachtig en stijlvol concept' getoond, maar is de verschenen versie een 'smakeloze, zinloze en choquerende' video geworden. Bovendien is de clip niet eerst aan Badu getoond.

The Flaming Lips hebben inmiddels hun excuses aangeboden. "Sorry! Wij, The Flaming Lips, nemen de schuld geheel op ons", laat de band weten in een verklaring.

"Dit is een video van The Flaming Lips, waarin Erykah Badu en haar zus Nayrok figureren. Het is niet een boodschap, creatie of goedgekeurde versie van Erykah Badu en Nayrok."