AMSTERDAM – Rihanna heeft het weer geflikt. De zangeres staat deze week voor de 22e keer in de top 10 van de Amerikaanse hitlijst.

Dat meldt het Amerikaanse blad Billboard, dat de hitlijst wekelijks samenstelt.

Het nummer Where Have You Been stijgt deze week van nummer 11 naar nummer 9, waarmee de uit Barbados afkomstige zangeres haar 22e top 10-hit scoort. Dat is er slechts eentje minder dan Whitney Houston, wiens postume single eveneens de lijst bestormt.

De solozangeres met de meeste Amerikaanse top 10-hits op haar naam is nog altijd Madonna (38 sinds 1984), gevolgd door Mariah Carey en Janet Jackson (ieder 27). Rihanna sprokkelde de 22 top 10-hits wel in recordtijd bijeen. Het is in juli pas zeven jaar geleden dat Rihanna debuteerde in de Amerikaanse hitlijsten met Pon De Replay.

Where Have You Been is afkomstig van het album Talk That Talk, waarvan de Amerikaanse nummer 1-hit We Found Love met Calvin Harris eveneens afkomstig is. Harris produceerde ook het nummer Where Have You Been, dat Rihanna’s negentiende top 10-notering in de lijst van meest gedraaide nummers op de radio in de VS is.