AMSTERDAM - Slipknot houdt in augustus een eigen festival. De Amerikaanse metalband organiseert een tweedaags evenement waarbij verschillende bands een optreden geven. Het festijn heeft de naam Knotfest gekregen.

"Het gaat om plezier hebben. En iets toe te voegen aan de wereld van rock-'n-roll, de rock-'n-roll terugbrengen zoals het vroeger was", zegt Shawn Crahan, ook wel bekend als de 'clown' van Slipknot, tegen het Amerikaanse muziektijdschrift Rolling Stone.

"Het wordt tijd dat we helemaal opgaan in dit idee, dat wij alles onder controle hebben."

De eerste dag van Knotfest vindt plaats in Pacific Junction in Iowa, de Amerikaanse staat waar de band vandaan komt. De tweede dag wordt gehouden in Somerset, op de grens van de staten Wisconsin en Minnesota.

Bands als The Deftones, Lamb of God, Deathlok, en Cannibal Corpse geven een optreden.

Vuurspuwers

Naast de muzikale acts zijn er ook circustenten, vuurspuwers, graffitimuren en burleske optredens. Ook kunnen fans een bezoek brengen aan het Slipknot-museum.

Slipknot staat bekend om het dragen van maskers en het zingen van donkere teksten. De band won in 2006 een Grammy voor het nummer Before I Forget. Twee jaar geleden overleed de bassist Paul Gray aan een overdosis pijnstillers.