AMSTERDAM – Concertorganisator Greenhouse Talent en ticketprovider Eventim maken concertkaarten voor de optredens van Birdy die verkocht zijn door secundaire ticketsites en handelaren ongeldig.

Dat meldt Greenhouse Talent.

Volgens de concertorganisator zijn bepaalde entreebewijzen door bedrijven opgekocht en met winst doorverkocht. Dat is in strijd met de algemene voorwaarden van kaartverstrekker Eventim, die de concertkaartjes wegzet via diverse kanalen op internet.

Kaarten die niet via een officieel verkooppunt van Eventim zijn aangeschaft zijn hierdoor ongeldig. Greenhouse Talent adviseert consumenten die kaarten hebben gekocht bij pepetickets.nl, qq-tickets.nl, budgetticket.nl en onlineticketshop.nl hun aankoopbedrag terug te eisen bij de betreffende sites.

De geannuleerde kaarten gaan donderdag 31 mei om 10.00 uur opnieuw in de voorverkoop bij de verkooppunten van Eventim en de VVV Ticketpoints. Birdy staat op 7 september in Muziekgebouw Aan ’t IJ in Amsterdam en op 8 september in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Beide concerten waren in tien minuten tijd uitverkocht.