AMSTERDAM – Tom Holkenborg alias Junkie XL remixte onlangs het nummer Disco Inferno van The Trammps voor de musical Saturday Night Fever en hij heeft nog meer nieuws. "Ik heb een nieuwe studioplaat klaar", vertelt hij tegen NU.nl

Holkenborg houdt zich tegenwoordig vooral bezig met film- en gamemuziek, maar nu komt er weer een album uit. "Eigenlijk was het vorig jaar al af, maar dit najaar komt hij eindelijk uit", zegt hij.

"Het is wel vervelend dat het zo lang duurt en ik tegen die tijd waarschijnlijk heel ergens anders zit met mijn hoofd, maar ik heb er veel zin in."

Want rustig heeft de Nederlandse dj, die inmiddels al tien jaar in Los Angeles woont, het allesbehalve. Zo heeft hij de komende tijd een scala aan muziekopdrachten voor games en films klaarstaan en is hij ook nooit te beroerd om zo nu en dan naar zijn geboorteland te komen voor een paar liveshows.

Holkenborg schreef mee aan de filmmuziek van onder meer Madagascar 3 en gaat de komende tijd met nog meer grote producties aan de slag. "Het grootste doel dat ik nu nog heb, is dat ik in mijn eentje een topfilm mag doen", zegt hij. "Nu werk ik steeds in een team, maar ik hoop binnen een paar jaar zelf een volledige soundtrack te schrijven."

Projecten

Als dj stond hij afgelopen jaar op onder meer Valtifest en Zwarte Cross. "Ik vind het altijd tof om weer naar Nederland te trekken voor een paar festivals, maar helaas zit dat er dit jaar niet in, omdat ik het te druk heb met andere projecten. Rond de release van het album zal er echter wel het een en ander gebeuren."

Dat hij op Valtifest belandde is geen toeval. Het brein achter dat festival, Joost van Bellen, is een goede bekende van Holkenborg. Zo kwam de dj en organisator langs in zijn studio en heeft hij ook invloed gehad op het nieuwe Junkie XL-album. "Ik probeer hier voor mijn projecten ook veel met nieuw talent te werken", vertelt hij.

Kansen

Sowieso is Holkenborg niet vies van de nodige samenwerkingen. "Het is voor mij belangrijk om niet alleen maar met gevestigde namen de studio in te duiken. Wat dat betreft sluit Saturday Night Fever, waarvoor ik dus Disco Inferno remixte, daar prima op aan. Die film draait ook om talent, kansen, et cetera."

The Trammps - Disco Inferno (Junkie XL Remix) (2012)
Remixen is voor Holkenborg een tweede natuur. Hij brak in 2002 wereldwijd door met zijn remix van A Little Less Conversation van Elvis Presley en wordt nog altijd bedolven door aanvragen. "Voor ik überhaupt ga nadenken of ik een opdracht aanneem of niet, kijk ik of er wel echt iets aan het liedje toe te voegen is."

Belangrijk

Sinds A Little Less Conversation werkte Holkenborg voor popsterren als Madonna en Britney Spears en sloeg hij opdrachten van The Beatles en andere Presley-liedjes af. "Van sommige nummers, zoals die van The Beatles, blijf ik liever af. Disco Inferno is voor mij een ontzettend belangrijke track geweest, dus daar wilde ik graag iets mee doen."

"Maar ook daarvoor geldt dat ik niet te veel van het origineel wilde afwijken", vervolgt hij. "Ik ben gewoon dicht bij de basis gebleven, dat werkt voor dit soort tracks het beste. Het is sowieso al een te gek dansnummer. Ik zag de film voor het eerst toen ik vijftien of zestien was en de boodschap is mij altijd bijgebleven."