LANDGRAAF – De laatste uurtjes van Pinkpop tikken weg, met de succesvolle bands The Hives, Chef’Special en Mumford & Sons op de podia.

"Vanavond geven we jullie alles wat jullie willen, jullie wisten alleen niet dat jullie het wilden", schreeuwt zanger Pelle Almqvist van de Zweedse rockband The Hives. De band is overtuigd van zijn eigen gelijk en die attitude past goed bij de snelle, strakke en snedige garagerockliedjes die over het publiek worden uitgespuwd.

De Zweden knallen vanaf de eerste noot, al is het einde nogal abrupt. Het lijkt alsof de bandleden nog een toegift willen geven wanneer ze hun instrumenten neerleggen, maar na wat handjes geschud te hebben is de band pleite. Een teleurstellend einde van een anderzijds vlammende en overtuigende rockshow. (PO)

Chef’Special

Het succes van de Haarlemse groep Chef’Special is sterk toegenomen. Een plekje op Pinkpop is een welverdiend cadeautje, maar de heren nemen het niet voor lief. Alles wordt uit de kast gehaald om deze show onvergetelijk te maken voor het publiek en de band zelf.

De trukendoos die wordt opengetrokken bevat meezingers, zonnige reggaepop, stomende funk en zelfs dreunende beats. Dat heeft een bescheiden feestje tot gevolg. Het is misschien wat te veel van het goede, al weten we nu in ieder geval waar Chef’Special allemaal toe in staat is. (LdJ)

Mumford & Sons

Naast Bruce Springsteen is uiteraard ook Mumford & Sons één van de grote publiekstrekkers van de dag. De band start traag op, doordat het podiumgeluid nog niet optimaal is. Als alles eenmaal in balans is, concentreert de groep zich volledig op zijn performance.

De band waagt zich aan veelbelovend nieuw materiaal, maar het zijn toch hits als Little Lion Man en The Cave die een uitzinnig publiek tot gevolg hebben. Tussen de klassiekers door is de menigte jammer genoeg snel afgeleid. Desalniettemin, een show die voor veel kippenvelmomenten zorgt. (LdJ)

Lees alle berichten over Pinkpop in ons nieuwsdossier

Volg de Twitterberichten over Pinkpop via NUlive