LANDGRAAF – Tijdens het optreden van Jonathan Jeremiah op Pinkpop vraagt een meisje aan haar vriendje: "Is dit Seasick Steve?" Ze zit er overduidelijk naast, al komen de twee wel in hetzelfde blok voorbij.

De Britse Jeremiah bracht in 2011 zijn debutalbum A Solitary Man uit en trad eerder dit jaar nog op in de Eindhovense concertzaal Effenaar. Tijdens dat optreden wist hij niet de volle duur van zijn optreden te boeien en ook op Pinkpop kost het de man, ondanks erg mooie liedjes, best veel moeite.

Meligheid maakt zich in de benauwende festivaltent al snel meester van de zanger, maar hij lacht vooral zelf om zijn grapjes. De soulvolle softpop van Jonathan Jeremiah gedijt prima bij deze tropische temperaturen, zelfs al is het maar als begeleidingsmuziek voor een middagdutje in het gras. (PO)

Blood Red Shoes

Dat indierockband Blood Red Shoes slechts uit de twee muzikanten Laura-Mary Carter en Steven Ansell bestaat, is zowel een sterkte als een zwakte. Het blijft indrukwekkend om het duo aan het werk te zien en het geluid dat wordt geproduceerd is vol en levendig.

Blood Red Shoes @ Pinkpop 2012Zodra één van hen echter de fout in gaat, is de balans in de muziek verdwenen. Dat gebeurt zo nu en dan, waardoor er een slordige set ontstaat. Een verveelde blik van Carter laat blijken dat de twee het eigenlijk niet zo veel uit maakt. Een slechte dag, laten we het daar op houden. (LdJ)

Seasick Steve

In plaats van met pensioen te gaan, koos Seasick Steve enkele jaren geleden doodleuk voor een carrière in muziek. Met zelfgemaakte instrumenten en een volle glimlach speelt hij zijn rauwe bluesrocknummers voor een zonnebadend publiek. Seasick Steve ontpopt zich als echte entertainer.

Seasick Steve @ Pinkpop 2012De anekdotes van Seasick Steve, bijvoorbeeld over zijn goede vriend Jack White, zijn minstens zo interessant als de muziek die hij maakt. Wel moet de bebaarde muzikant oppassen dat zijn show niet saai wordt, door het steeds weer herhalen van zijn trucs. (LdJ)

Lees alle berichten over Pinkpop in ons nieuwsdossier

Volg de Twitterberichten over Pinkpop via NUlive