LANDGRAAF – De derde dag Pinkpop kent een wisselende start, hoewel rapper Gers Pardoel na afloop van zijn optreden onderscheiden wordt met zijn eerste platina plaat.

Zangeres Serena Pryne opent de laatste dag Pinkpop in de Converse-tent.

De Canadese zangeres zal gewaardeerd worden door zowel fans van Anouk als van Ilse DeLange, al haalt ze het niveau van beide Nederlandse blondines zeker niet. Toch zijn haar liedjes ongecompliceerd prettig; countryrock van het zuiverste soort.

De podiumpresentatie is behoorlijk uit balans. Pryne legt het er net iets te dik bovenop, terwijl haar gitarist en bassist staan te spelen als twee stroeve houthakkers. Vocaal vliegt Pryne een paar keer uit de bocht en ook de Lana Del Rey-cover is een misser. Serena Pryne blijft amper overeind op Pinkpop. (PO)

Rival Sons

Frontman Jay Buchanan is het stralende middelpunt van bluesrockbelofte Rival Sons, die maandag het 3FM Stage opent. Qua heupbewegingen en kleding doet hij denken aan Jim Morrison, maar zodra hij zijn strot open gooit komt de band gevaarlijk dicht in de buurt van The Black Crowes, Wolfmother en The Black Keys.

Rival Sons @ Pinkpop 2012

Wat dit optreden zo indrukwekkend maakt is het muzikale vakmanschap van ieder bandlid en de chemie tussen hen. Het tempo van deze rock-‘n’-soul blijft gedurende de set hoog en die energie slaat goed over op de kleine menigte voor het podium. Een ijzersterk begin van de dag. (LdJ)

Gers Pardoel

Nieuwkomer Gers Pardoel heeft het dit afgelopen jaar helemaal gemaakt. Pinkpop is dan een extra lekker toetje na de zoete smaak van zijn prille succes. De rapper geniet met volle teugen tijdens zijn optreden en hij weet het publiek goed te bespelen.

Hij benut het podium optimaal. De toeschouwers worden onder meer getrakteerd op Broodje Bakpao en Pardoel vertelt dat op Pinkpop zijn videoclip opgenomen wordt. Als kers op de taart krijgt Gers Pardoel een platina plaat uitgereikt voor zijn debuutalbum Deze Wereld Is Van Jou.

Lees alle berichten over Pinkpop in ons nieuwsdossier

Volg de Twitterberichten over Pinkpop via NUlive