LANDGRAAF – Het einde van de tweede Pinkpopdag is er eentje van uitersten: stampende dance van Chase & Status, gevoelige pianopop van Keane en de vlammende nu-metal van Linkin Park.

Dance en Pinkpop was in het verleden niet altijd een gouden combi, maar geregeld pakt het wel goed uit. De Britse act Chase & Status is daar een duidelijk voorbeeld van. Het duo Saul ‘Chase’ Milton en Will ‘Status’ Kennard worden op het podium bijgestaan door livemuzikanten en MC Rage.

Chase & Status grijpt overduidelijk terug naar de jaren negentig, met uitstapjes naar rave en drum-‘n’-bass. De nummers zijn simpel doch doeltreffend, met pakkende vocalen over de stampende beats. De cover van Killing In The Name Of van Rage Against The Machine is wat makkelijk, maar gaat erin als koek. (PO)

Keane

Met het aantal hits dat Keane op zijn naam heeft staan, is het toch jammer dat de band wordt weggestopt op het 3FM-podium. Keane wordt opgewacht door een enorme menigte, die gretig iedere hit van het viertal meezingt. Zanger Tom Chaplin lijkt te genieten van ieder seconde.

Keane is vandaag in topvorm. De bandleden zwepen de menigte op met hun radiohits, waar zoals verwacht het grootste gedeelte van de set uit bestaat. Zelfs de meest ingetogen pianoballads worden meegebruld. De wederzijdse liefde tussen band en publiek is continu voelbaar. (LdJ)

Linkin Park

Linkin Park is een opvallende headliner op Pinkpop 2012, mede door de jongere generatie die het aanspreekt. Maar de band rond Chester Bennington laat perfect zien hoe een massa van tienduizenden mensen geamuseerd moet worden. Heel even lijkt het alsof de groep zijn kruit verschiet met een explosief begin van de set.

Het middenstuk van de set is opvallend trager en haast zoetsappig naast het agressievere repertoire van de band. Maar met het knallende einde van de set, waarbij ook One Step Closer en In The End worden gespeeld, blijkt de groep een waardige aanvuling op het affiche. (LdJ)

Volg dit nieuws op Twitter via NUlive