LANDGRAAF – Kampeerders zweten de tent uit op de tweede dag van popfestival Pinkpop en ook de bands Babylon Circus, Hungary Kids Of Hungary, The Bosshoss en Racoon laten het publiek transpireren.

Terwijl nog lang niet alle bezoekers zondagmiddag op het terrein zijn, besluit de Franse band Babylon Circus het publiek alvast te wekken met zijn zompige mix van ska, reggae en balkanmuziek. En dat lukt de Fransozen uitstekend. Zanger David Baruchel spreekt de toeschouwers toe in zin beste Nederlands.

De muziek van Babylon Circus is weliswaar volkomen inwisselbaar met dat van een willekeurige soortgelijke band, maar dat maakt dit collectief niet minder leuk. Die heerlijke voorspelbaarheid is juist wel prettig. Pinkpop had geen betere opener voor deze zonnige tweede festivaldag kunnen boeken. (PO)

Hungry Kids Of Hungary

De Converse-tent wordt op zondag geopend door Hungry Kids Of Hungary. De Australische band, vandaag voor het eerst in Nederland, trekt de tent aardig vol met zijn simpele en doeltreffende popliedjes. Helaas kan de groep rekenen op weinig participatie en respons van het publiek.

De band probeert zich binnen een niet zo vernieuwend genre slim te onderscheiden door allerlei verschillende invloeden in te bouwen, zoals reggae en sixtiespop in de trant van The Beatles. Hungry Kids Of Hungary moet echter oppassen dat zijn show daardoor geen onsamenhangend geheel wordt. (LdJ)

The Bosshoss

De country- en westernband The Bosshoss bestaat, anders dan je zou denken aan de hand van de cowboyhoeden en het overdreven Texaanse accent, uit een groep fanatieke Duitsers. En dat is tevens de grootste troef die The Bosshoss in handen heeft: zijn enthousiasme.

Maar linedancen met Duitsers die rednecks pretenderen te zijn, is toch een beetje als spareribs kluiven op het Oktoberfest; het voelt niet authentiek aan, erg nep zelfs. De blazerssectie is een welkome aanvulling, al kan het matige uitvoeringen van Hey Ya! (Outkast) en Word Up (Cameo) niet verhullen. (PO)

Racoon

Racoon mag zich, gezien de uitgelopen massa die zich voor de Mainstage bevindt, gerust een van de populairste Nederlandse bands van het moment noemen. Speciaal voor Pinkpop pakt de band uit met strijkers, blazers, Beatles-cover Eleanor Rigby en een marathon aan hits.

Racoon @ Pinkpop 2012
De eerste helft van de show lijkt Racoon zich nog in te houden: er komen vooral ballads voorbij en de strijkers laten slechts een enkele keer duidelijk van zich horen. Maar tijdens No Mercy en tranentrekker Love You More geeft de groep vol gas en maakt zo als nog alle verwachtingen overtuigend waar. (LdJ)

Bekijk lezersfoto's op NUfoto