WIJCHEN - De politie heeft zaterdag 40 feestgangers aangehouden op het dancefeest Emporium in Wijchen bij Nijmegen. De meesten hadden drugs op zak, aldus de politie zondag.

Het feest begon zaterdagmiddag en duurde tot middernacht. Volgens de politie is het feest ondanks de aanhoudingen goed verlopen. 34 mensen hadden zaterdag drugs in hun bezit. Zes mensen werden aangehouden voor mishandeling. Vorig jaar zijn 75 mensen aangehouden.

Politie en justitie tolereerden geen enkele vorm van drugsgebruik. Op het festivalterrein was een zogeheten recherchestraat ingericht, waar strafbare feiten direct konden worden afgehandeld. De marechaussee hielp mee omdat in voorgaande jaren is gebleken dat op het festival veel militairen uit Nederland en Duitsland aanwezig zijn.

Emporium is met 25.000 bezoekers een van de grote dance-evenementen in Nederland. Meer dan 100 artiesten traden op. Het thema van het feest was dit jaar de Gouden Eeuw. Het hoofdpodium was een nagebouwd Paleis op de Dam. Een ander podium was een piepschuimen versie van het mythische schip de Vliegende Hollander.