AMSTERDAM - Eric van Tijn heeft er alle vertrouwen in dat hij namens Nederland een succesvolle act kan neerzetten op het Eurovisie Songfestival.

"Ik denk dat ik het nu nog beter kan doen dan met Ruth Jacott in 1993 en Edsilia Rombley in 1998", zegt de muziekproducent zaterdag in De Telegraaf.

Van Tijn schreef de liedjes Vrede en Hemel en Aarde, die in de finale van het Eurovisie Songfestival op de zesde en vierde plaats eindigden. Hij wil best nog een keer meedoen. "Maar als ik dat doe, wil ik wel voor de winst gaan."

Te Nederlands

Volgens Van Tijn was You and Me van Joan Franka, dat donderdag niet genoeg punten kreeg voor een finaleplaats, 'te Nederlands'. Onder meer de belichting en het camerawerk moesten volgens Van Tijn beter aangepakt worden. "Er is geen rekening mee gehouden dat je ook in Europa indruk moet maken."

Van Tijn denkt dat er één probleem is, namelijk geld. "Ik wil dan een topchoreograaf en op elk vlak de beste mensen", vertelt de producent, die eerder in de jury zat van Idols en X Factor. "Dat willen we in Nederland maar niet uitgeven aan het Songfestival. Je moet wel fanatiek zijn."