JAKARTA - Lady Gaga lijkt haar omstreden show in Indonesië toch aan te passen.

De politie in Jakarta buigt zich vrijdag over een aanbod van de concertorganisator waarin staat dat de superster de Indonesische cultuur tijdens haar concert op 3 juni zal respecteren.

Een politiewoordvoerder zei vrijdag tegen het Franse persbureau AFP het voorstel van de concertorganisator serieus te behandelen.

In de overeenkomst staat dat de extravagante artiest bedekte kleding zal dragen en minder provocerende teksten zal zingen. Ook de seksueel getinte choreografie van de show wordt aangepast.

De plaatselijke autoriteiten hopen het document vrijdag goed te keuren en door te sturen naar de nationale politie. Eerder liet de Indonesische politie nog weten dat Lady Gaga's show wordt verboden nadat islamitische groeperingen dreigementen hadden geuit de show te verstoren.

Verkocht

De manager van Lady Gaga zei donderdag in Singapore nog dat de ster niet bereid zou zijn om rekening te houden met moslimfundamentalisten.

Voor het concert in Jakarta zijn meer dan 50.000 kaartjes verkocht. Gaga's tournee The Born This Way Ball stuitte eerder al op protesten in Zuid-Korea en in de Filipijnen.