BAKOE - Joan Franka staat zaterdag niet in de finale van het Eurovisiesongfestival in Bakoe, de hoofdstad van Azerbeidzjan.

Met haar zelfgeschreven nummer You and Me wist de 22-jarige Rotterdamse donderdagavond in de halve finale niet genoeg stemmen te vergaren voor een plek in de eindstrijd van het liedjesfestival.

Franka vindt het heel jammer dat ze niet genoeg punten wist te scoren voor een plek in de finale.

"Maar je weet dat het kan gebeuren. Het hoort erbij", zei de zangeres na haar uitschakeling live in de uitzending van Knevel & Van den Brink.

Vermoeid

De zangeres beschrijft de afgelopen dagen die ze in Azerbeidzjan beleefde als heel vermoeiend. "Maar dat mag ik niet de schuld geven van het resultaat van vanavond."

In het tv-programma liet ze weten dat ze snel weer verder gaat met het opnemen van haar album. "Het songfestival was een leuk extraatje dat op mijn pad kwam. Ik heb hier een van de mooiste tijden uit mijn leven beleefd. Nu ga ik weer verder met mijn carrière."

Franka vond haar optreden in de halve finale van het liedjesfestijn heel goed gaan. "Ik was niet heel nerveus, vooral heel enthousiast. Ik moet het nog terug zien, dan kan ik het beter beoordelen. Ik heb het geprobeerd. En het was leuk om mee te doen."

Ondanks de domper is de Rotterdamse vastbesloten er toch nog een leuke avond van te maken in Bakoe. "Onze banjospeler is jarig vandaag, dus we hebben toch nog iets te vieren."

Achtste keer

Het is voor de achtste keer op rij dat Nederland tijdens het Europese liedjesfestijn strandt in de halve finale. Alleen in het jaar dat het systeem met halve finales werd ingevoerd, in 2004, schopte Nederland het tot de finale. Uiteindelijk eindigde Re-Union met het nummer Without You destijds op de twintigste plaats.

Dinsdag verdienden tijdens de eerste halve finale de acts uit Roemenië, Moldavië, IJsland, Hongarije, Denemarken, Albanië, Cyprus, Griekenland, Rusland en Ierland al een ticket naar de finale. Ook Engeland, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië en gastland Azerbeidzjan dingen mee om de winst. Zij hoeven zich niet eerst in een voorronde te bewijzen, maar zijn direct geplaatst voor de finale.

Finale

De artiesten die zich donderdag wisten te plaatsen voor de finale van de 57e editie van het songfestival zijn: Zeljko Joksimovic uit Servië (met het nummer Nije Ljubav Stvar), Kaliopi uit Macedonië (met het nummer Crno I Belo), Kurt Calleja namens Malta (This is The Night), Gaitana uit Oekraïne (Be my Guest), de Zweedse Loreen (Euphoria), Can Bonomo namens Turkije (Love me Back), Ott Lepland uit Estland (Kuula), Tooji uit Noorwegen (I Want You to Stay), Maya Sar namens Bosnië-Herzegovina (Korake Ti Znam) en Donny Montell uit Litouwen (Love is Blind).

Lees reacties op dit nieuws via Twitter op NUlive

Joan Franka uitgeschakeld