AMSTERDAM - De twee nieuwe albums van Public Enemy behelzen elk een ander thema, maar vullen elkaar tegelijkertijd ook aan.

In januari maakte de hiphopgroep bekend dit jaar een tweeluik uit te brengen: Most of My Heroes Still Don't Appear on No Stamp in juni en The Evil Empire of Everything drie maanden later. "Het is een tweeling, alleen niet identiek", zegt Public Enemy-frontman Chuck D.

"Voorheen zouden we misschien een a-kant en een b-kant maken of een extra lange cd", vervolgt de rapper tegenover het Amerikaanse muziektijdschrift Billboard. "Maar tijdens het proces bleek dat de nummers twee verschillende aspecten hadden."

Het eerste album gaat over 'de hele ontwikkeling' van mensen in het algemeen en het tweede album over hoe jezelf individueel te redden wanneer 'alles in een keer op je afkomt'.

Public Enemy viert dit jaar zijn 25-jarige jubileum. Chuck D kijkt met plezier terug op de afgelopen 25 jaar. "Wij hebben in totaal tachtig landen bezocht. Het lijkt alsof die 25 jaar een groot avontuur was."