JAKARTA - Eerder liet de Indonesische politie nog weten dat de show van Lady Gaga op 3 juni in Jakarta niet doorgaat.

MTV News meldt nu dat het management van de zangeres in gesprek is met autoriteiten om het concert alsnog te laten plaatsvinden.

De politie gaf twee weken geleden aan de veiligheid van de popster niet te kunnen garanderen, nadat islamitische groeperingen hadden gedreigd de show ten koste van alles te zullen stoppen.

Hierop twitterde Gaga: ''De situatie in Jakarta is tweeledig: Indonesische autoriteiten eisen dat ik de show censuur en religieuze extremisten dreigen daarnaast met geweld. Mocht de show doorgaan dan treed ik alleen op.''

Kaartjes

Voor het concert zijn inmiddels al meer dan 50.000 kaartjes verkocht. Eerder al mochten de Pussycat Dolls en Beyoncé alleen in het land optreden als zij van te voren beloofden om iets meer bedekkende kleding te dragen dan normaal.

Bij de aftrap van Gaga's Born This Way Ball-tournee op 27 april in Seoul werd er buiten het stadion al volop geprotesteerd tegen de 'vulgaire' Gaga en in de Filipijnen hoefde de zangeres ook niet bepaald op een warm welkom te wachten.

Christelijke groeperingen hadden zich daar maandag en dinsdag voor het stadion verzameld om actie te voeren.