AMSTERDAM – Pinkpopbaas Jan Smeets heeft zijn onvrede geuit over zijn Belgische collega Herman Schueremans, die volgens hem achter zijn rug om Metallica heeft geboekt in het pinksterweekend.

Dat meldt de Belgische krant Het Laatste Nieuws.

Schueremans organiseert tegelijkertijd met Pinkpop het eendaagse festival Werchter Boutique, een variant op Rock Werchter. "Schueremans heeft Metallica naar België gehaald terwijl ik nog aan het onderhandelen was met de groep om op Pinkpop te spelen", zegt Smeets.

"Dat vind ik op zijn minst 'curieus'", vervolgt Smeets. "Bovendien begrijp ik niet waarom Werchter Boutique op dezelfde dag moet plaatsvinden als mijn festival? In de 43 jaar dat ik in het vak zit, heb ik dit nog nooit meegemaakt. Voor het eerst word ik in mijn heilige pinksterweekend bekampt."

De krant stelt dat het aantal Belgische bezoekers door de actie van Schueremans bovendien enorm afgenomen zou zijn. Normaliter trekken circa zesduizend Belgen naar Landgraaf, dit jaar is dat nog maar de helft. Werchter Boutique vindt plaats op 28 mei.