AMSTERDAM - Alain Clark is voor zijn nieuwe album Generation Love Revival teruggegaan naar zijn oude manier van werken.

"Ik ben terug bij de oude Alain", zegt hij in De Telegraaf. Zijn derde Engelstalige studioalbum is nu te koop.

Clark moest dit keer lang zoeken naar naar zijn muzikale ik. Hij had al dertig liedjes klaar, maar voelde dat wat hij had gemaakt nog niet goed genoeg was.

Pas toen hij in de studio ging zitten met bassist Pablo Penton en gitarist Pablo Minoli vond hij zichzelf. Het liedje Anything werd zijn leidraad en na vijftien sessies had hij zestien songs. "De andere dertig nummers heb ik weggegooid", vertelt hij in de krant.

De Nederlandse artiest heeft samengewerkt met grote namen uit de muziekwereld: bassist Pino Palladino, drummer Chris 'Daddy' Dave en toetsenist Cleo 'Pookie' Sample. Zij spelen momenteel het album van D'Angelo in, aldus Clark. De eerste single van Generation Love Revival, Let Some Air In, verscheen vorige week.

Vriendin

Zijn twee inspiratiebronnen voor het nieuwe album waren vriendin Roza, met wie hij sinds vorig jaar samen is en 'het gegeven vrijheid'. "Alles loslaten en dingen maar laten gebeuren. Dat uitte zich in de manier waarop ik mijn muziek heb gemaakt, hoe het is ingezongen en in de teksten."

"Het was een ouderwetse manier van muziek opnemen. Ik deed wat ik wilde zonder ergens aan te denken; net een klein jongetje in de speeltuin. Het voelde weer zoals vroeger, toen ik als tiener begon met muziek maken. Vrienden die destijds mijn onbekende liedjes op hun walkmans luisterden, bevestigen mijn gevoel: ik ben terug bij de oude Alain."