AMSTERDAM - Black Sabbath-drummer Bill Ward eist enorm hoge bedragen voor optredens en het album. Dat zegt bassist Geezer Butler.

"Hij wilde zo'n hoog bedrag, dat we dachten dat hij een grap maakte", zegt Butler tegen de Amerikaanse rocksite Blabbermouth.

Ward liet eerder deze week weten dat hij niet meer met Black Sabbath wil toeren omdat ze het niet eens konden worden over de contracten. Volgens Butler wilde Ward zelfs worden betaald voor een benefietconcert. "Je haalt juist geld op voor het goede doel omdat je voor niets speelt."

Hoewel de drummer eerder al aangaf dat hij problemen had met de afspraken, was Butler toch verbaasd door het nieuws. "Hij heeft tegen niemand gezegd dat hij problemen had en anders wordt dat privé door vertegenwoordigers opgelost, niet in het openbaar."

Timing

De 62-jarige bassist vindt het jammer dat de situatie zo uit de hand is gelopen. "Ik hoop dat ik ooit weer samen met Bill op kan treden." Wel heeft Butler vrede met de beslissing van Ward. "Het was niet de juiste timing en ik respecteer zijn besluit."

Black Sabbath kondigde eind vorig jaar aan na 33 jaar weer samen op te treden. Een groot deel van de geplande tournee werd echter afgelast vanwege de kanker van gitarist Tony Iommi. De band staat wel op een paar festivals, Ward wordt dan vervangen door Tommy Cluefetos.