LOS ANGELES - Scott Weiland wil terug in de band Velvet Revolver, maar voorlopig kan hij alleen maar dromen van een reünie.

De zanger heeft aan de Amerikaanse nieuwszender ABC laten weten dat hij terug is bij zijn voormalige band. Velvet Revolver-gitarist Slash spreekt het bericht via een Amerikaans radiostation juist tegen.

"We hebben onze ego's, verschillen en oude conflicten opzij kunnen zetten, dus dat is heel cool", aldus Weiland. De andere Velvet Revolver-bandleden Slash, Matt Sorum en Duff McKagan - allen bekend geworden met de band Guns N' Roses - en gitarist Dave Kushner zeggen van niets te weten.

Slash zegt dat het nieuws voor hem nieuw is. "Zijn terugkeer zou betekenen dat we een stap achteruit doen en dat zijn we niet van plan", luidt de pittige reactie van de gitarist.

Stone Temple Pilots

Weiland werd in 2008 uit de band gezet na een reeks ruzies en vanwege het drankprobleem van de zanger. Voor Velvet Revolver was hij vooral bekend als voorman van de band Stone Temple Pilots.

Hij ging in 2008 weer op tournee met Stone Temple Pilots, maar in 2010 stopte hij met optreden met de rockgroep omdat hij naar eigen zeggen weer te veel alcohol dronk door privéproblemen.