AMSTERDAM – De Britse omroep BBC ontving veel klachten nadat het afgelopen weekend een aflevering van Top Of The Pops uit 1977 herhaalde met daarin een optreden van Gary Glitter.

Dat meldt de Britse krant The Daily Telegraph.

BBC toonde zaterdagavond een 25 jaar oude aflevering van het muziekprogramma Top Of The Pops, waarin Gary Glitter zijn hit It Takes All Night Long vertolkte. De tekst van de voor pedofilie veroordeelde rocker schoot bij veel kijkers in het verkeerde keelgat.

De omroep verdedigt zijn keuze om het optreden van de omstreden Gary Glitter uit te zenden. "Het zou ongepast van de BBC zijn om de geschiedenis te herschrijven, dus het programma werd in zijn volledigheid uitgezonden", aldus een persverklaring van de directie.

Gary Glitter was in de jaren zeventig wereldwijd succesvol met zijn uitbundige glamrock, maar aan de carrière van de Brit kwam in 1999 een abrupt einde toen hij werd veroordeeld voor het bezit en het maken van kinderporno. In 2006 werd hij achter de tralies gezet in Vietnam voor het misbruiken van twee minderjarige meisjes.