AMSTERDAM - Indonesië heeft de vergunning voor Lady Gaga's optreden in Jakarta geweigerd.

Het land komt hiermee tegemoet aan bezwaren van islamitische geestelijken en conservatieve parlementariërs.

De uitverkochte show op 3 juni zou Gaga's grootste optreden zijn in de Aziatische toer Born This Way. De concertpromotor, die al meer dan 52 duizend kaarten heeft verkocht, was niet bereikbaar voor commentaar.

Protest

Een aantal islamitische groepen heeft geprotesteerd tegen de provocerende kleding van de diva. Zij denken dat haar sexy show Indonesische jongeren zou verpesten. Ook conservatieven in Zuid-Korea waren bang dat de jeugd bedorven zou worden door het concert en daarom was het optreden alleen toegankelijk voor fans van 18 jaar of ouder.

De hit Born This Way van de 26-jarige zangeres viert de emancipatie van homoseksuele mannen en vrouwen. Homoseksualiteit wordt in Indonesië, dat de grootste moslimpopulatie ter wereld heeft, door velen niet gewaardeerd.

Aanpassen

Amidan, het hoofd van het hoogste islamitische orgaan in het land, zei vorige maand dat de zangeres haar uitdossing moet aanpassen aan de normen en waarden van het land. "Als Lady Gaga niet van plan is om aan onze wensen te voldoen, kan ze haar optreden hier beter afzeggen", zei Amidan van de Indonesische Ulemaraad. "Laat onze natie alstublieft in haar waarde."