LONDEN - Ringo Starr is zijn collectie Beatles-foto’s, die hij maakte in de begintijd van de band, kwijt. De voormalige drummer van de band vreest dat hij de waardevolle plaatjes nooit meer zal terugzien.

Dat vertelt Starr in een interview met het Amerikaanse muziekblad Rolling Stone.

De rocker nam vanaf begin jaren 60 duizenden foto’s van de band, waarvan het overgrote deel nog nooit openbaar is gemaakt. “Ik weet echt niet waar ze zijn. Ik ben over de jaren zo vaak verhuisd en dan raak je wel eens iets kwijt”, aldus Starr.

Het is overigens niet de eerste keer dat de 71-jarige artiest  waardevolle Beatles-memorabilia kwijt is. Zo’n tien jaar geleden stuitte hij per ongeluk op een collectie briefkaarten van zijn medebandleden. Hij publiceerde ze in 2004 in het boek Postcards from the Boys.

De drummer daarover: “Ik vond op een dag een oude schoenendoos op een plank en had zoiets van: ‘wat is dat in godsnaam?’ Toen ik de doos opende zag ik al die kaarten. We waren destijds weer eens aan het verhuizen en zo kwam ik erachter dat ik ze nog had. Ik hoop dat hetzelfde gebeurt met mijn foto’s.”