AMSTERDAM – Na dertig jaar verschijnt er een nieuwe versie van Je Loog Tegen Mij van Drukwerk. Zanger Harry Slinger wil hiermee havenarbeiders steunen, die in een langlopend conflict met verzekeraar Aegon verwikkeld zijn.

Woensdag zingt Slinger de nieuwe versie van zijn grootste hit voor het hoofdkantoor van Aegon, waar dan de aandeelhoudersvergadering gepland staat.

Havenarbeiders zijn boos op de verzekeraar, omdat deze zijn afspraken niet zou nakomen omtrent de pensioenregelingen. Eerder zong Slinger het liedje al als protest tegen verzekeraars die woekerpolissen verkochten.

"De ongelijkheid in de maatschappij wordt steeds groter en je ziet dat de top van het bedrijfsleven overal mee wegkomt", aldus een boze Harry Slinger.

Bedrog

"Het is schrijnend te zien dat de politiek aan de leiband van de financiële markt loopt. Het wordt tijd dat dat ophoudt. Voor deze havenarbeiders, maar ook voor andere gedupeerden van financieel bedrog."

De opbrengst van de single wordt grotendeels gebruikt om het actiecomité te steunen in zijn strijd tegen Aegon. Het origineel van Je Loog Tegen Mij bereikte in de laatste week van 1981 de eerste plek van de hitlijsten en bleef daar een maand lang staan.