AMSTERDAM – Zangeres Anneke van Giersbergen en muzikant Martijn Bosman hebben de Okapi-liedprijs gewonnen voor hun compositie Ik Ga Slapen, uit de voorstelling De Beer Die Geen Beer Was.

Dat meldt Productiehuis Oost-Nederland.

De prijs werd uitgereikt door liedschrijver Jan Rot, die de prijs in het leven heeft geroepen en tevens het enige jurylid is. De prijs bestaat onder meer uit een oorkonde en een verguld speldje. Eerdere winnaars waren Henk Hofstede en Daniël Lohues.

"Het ‘jaloersmakende’ aan dit liedje is, dat zelfs ik, als vader van vier, automatisch muzikaal door de hurken ga zodra iets voor kinderen is bedoeld", stelt Rot in het juryrapport. "Anneke en Martijn bewijzen juist weer eens hoeveel er in die kleine koppies past."

De Beer Die Geen Beer Was is een vertaling van het in 1946 gepubliceerde kinderboek The Bear That Wasn’t van Frank Tashlin. Dichter Dennis Gaens maakte de vertaling voor Literair Productiehuis Wintertuin en Van Giersbergen en Bosman maakten er een reeks liedjes bij, waarvan ook een muziekalbum verscheen.