LOS ANGELES - Beth Ditto vindt de muziek van Lady Gaga leuk voor vijfjarigen, maar voor volwassenen eigenlijk niet interessant genoeg.

Dat zegt ze tegen BANG Showbiz. De Gossip-zangeres is fan van Gaga. Ze denkt alleen dat haar muziek veel meer impact heeft op kinderen dan de oudere generatie.

''Haar muziek is voor vijfjarigen. Toen ik vijf was, luisterde ik naar Madonna, Cyndi Lauper en Michael Jackson. Dat waren toen iconen. Ik ben nu 31, dus dat is zo'n 26 jaar geleden. De kinderen van nu kijken naar MTV en zien Lady Gaga. Dat is voor hen nu een icoon.''

Ditto denkt dat volwassenen over een paar decennia juist over huidige wereldsterren als Gaga praten. ''Over twintig jaar zeggen deze kinderen: 'Oh, Lady Gaga en Nicky Minaj hebben mijn leven veranderd'. Ik denk niet dat het relevant is als een 31-jarige zoals ik dat soort dingen gaat zeggen."

Impact

De rockchick is van mening dat het voor artiesten zoals Lady Gaga lastig is een ouder publiek te inspireren met hun muziek.

''Ik denk dat wat ze doet interessant is en dat het absoluut iets bijdraagt. Maar voor een 31-jarige heeft het gewoon niet dezelfde impact als voor een vijfjarige. Deze kinderen trekken hun haren uit hun kop omdat ze nog nooit zoiets gehoord hebben."