AMSTERDAM - Within Temptation heeft reden voor een feestje. De band rond frontvrouw Sharon den Adel bestaat vijftien jaar.

De Nederlandse metalband viert zijn jubileum in november in Antwerpen, dat heeft het management van Within Temptation woensdag bekendgemaakt.

De band verzorgt op dinsdag 13 november een speciaal concert in het Sportpaleis. De show, die de naam Elements meekrijgt, moet de grootste happening in de bestaansgeschiedenis van Within Temptation worden. Kaartjes voor het concert kunnen vanaf vrijdagochtend worden gekocht.

Enter

Within Temptation ontstond in de jaren negentig, de debuutplaat Enter werd in 1997 uitgebracht. Dankzij de onverwachte hit Ice Queen werd Within Temptation in 2002 bekend bij het grote publiek.

De single was al een paar maanden oud toen het balletje alsnog aan het rollen werd gebracht door 3FM, dat Ice Queen uitriep tot Megahit.

Al snel toerde Within Temptation door Europa, in Duitsland is de band groter dan in Nederland. Het album Mother Earth, waarop Ice Queen staat, werd ook in landen als Japan en Australië uitgebracht. Within Temptation is inmiddels de meest succesvolle Nederlandse rockband in het buitenland.