AMSTERDAM - De Jonas Brothers hebben na zes jaar hun contract bij platenlabel Disney Records beëindigd.  

De broers hebben ook de rechten van hun muziek gekocht en zijn daardoor weer eigenaar van hun eigen liedjes. "Het was voor ons heel belangrijk dat we ons werk mee mochten nemen", vertelt Nick Jonas.

"Het was een beslissing die we samen gemaakt hebben", gaat Nick verder tegen het Amerikaanse entertainmentblad The Hollywood Reporter. Het zangtrio, dat bestaat uit Nick, Kevin en Joe, heeft drie albums uitgebracht bij het platenlabel Hollywood Records, waarvan Disney de eigenaar is.

Emotionele beslissing

Volgens Nick was het afscheid een emotionele beslissing. "Als een partnerschap wordt beëindigd zijn er altijd emoties aan verbonden." Toch zegt de 19-jarige zanger dat hij en zijn broers zin hebben in de vrijheid die door de breuk is ontstaan. "We kijken heel erg uit naar het nieuwe hoofdstuk."

Nick Jonas denkt dat het volgende album een stuk volwassener wordt. "We zijn mannen geworden. We hebben geleefd en dat is erg belangrijk als je een plaat maakt." De zanger heeft zin om aan de slag te gaan in zijn studio in zijn appartement in New York. "Het is een bevrijding om vanuit je hart te schrijven en muziek te maken."

Eigen serie

De Amerikaanse boyband heeft vier studioplaten uitgebracht. Het laatste album, Lines, Vines and Trying Times, kwam uit in 2009. De Jonas-broers waren te zien in verschillende Disney-films en televisieseries en hadden hun eigen serie Jonas die op Disneychannel werd uitgezonden.