AMSTERDAM – Rockduo Tenacious D is boos op de regisseurs van zijn nieuwe videoclip Rize Of The Fenix, nadat fragmenten ervan gelekt zijn op een Russische videosite. NU.nl toont als eerste de volledige videoclip.

Verleden weekend dook er op website Rutube een fragmentje op uit de videoclip Rize Of The Fenix, geregisseerd door Daniel Kwan en Daniel Scheinert, werkzaam onder de naam The Daniels.

"We hopen op een verontschuldiging van de regisseurs", liet Tenacious D weten middels zijn facebookpagina.

Kwan en Scheinert reageren op het lek op hun gezamenlijke blog. "Geen idee hoe de videoclip gelekt is. Onze excuses aan de platenmaatschappij en aan de band", staat er te lezen. De twee vragen zich af waarom ze "buitengesloten" worden. "Iemand heeft onze computer gehackt en wij zijn ook boos."

Inspirerend

Hoewel de band pissig is om het uitlekken van videomateriaal, is het duo wel trots op het eindresultaat. "De samenwerking tussen The Daniels en Tenacious D was als een inspirerende duik in een zwembad vol creatieve sappen", laat Jack Black weten aan NU.nl. De videoclip is hieronder voor het eerst in zijn volledigheid te zien.

Om de aandacht van het lek weg te nemen, heeft de band zijn nieuwe album, dat ook Rize Of The Fenix heet, inmiddels in zijn volledigheid online gezet. Rize Of The Fenix verschijnt deze maand en is geproduceerd door John Kimbrough. Ook Foo Fighters-frontman Dave Grohl werkt eraan mee.


Tenacious D - Rize Of The Fenix (2012)