AMSTERDAM - Willem Holleeder werkt mee aan een lied van Mick Harren en Lange Frans. De meezinger bevat een wijze les: misdaad loont niet.

De beroemdste crimineel van Nederland en volkszanger Mick Harren kennen elkaar van vroeger uit de Jordaan. Donderdag spraken ze met elkaar over de samenwerking.

"Ik begrijp dat dit verontwaardiging kan oproepen, maar ik ben een zanger van het levenslied", zegt Harren in zaterdag in De Telegraaf.

"Misdaad hoort daar ook bij. En wie denkt dan niet meteen aan Holleeder?" Na diens vrijlating uit de gevangenis eind januari liepen ze elkaar tegen het lijf en begon het balletje te rollen.

Onwennig

Het eerste gesprek met Holleeder, die zes jaar in de cel zat voor afpersing en nog altijd wordt verdacht van betrokkenheid bij meerdere liquidaties, was volgens Harren aanvankelijk onwennig. "Maar het werd al snel gezellig", zegt de zanger over de ontmoeting waarbij ook Lange Frans meteen aanschoof.

Het plan staat nog in de kinderschoenen, maar het is de bedoeling dat Lange Frans een stukje rapt in het nummer. Frans Frederiks, zoals de rapper uit Diemen echt heet, verwacht dat de samenwerking goed is voor zijn imago. "Ik ga morgenochtend ff iets doen aan m'n streetcredibility", twitterde hij vrijdag voordat het stuk in De Telegraaf verscheen.