AMSTERDAM – Organisator ID&T verlaagt de entreeprijs voor het dancefestival Mysteryland. Dit vanwege het terugdraaien van de eerder ingegane btw-verhoging op kaartprijzen voor festivals en concerten.

Dat meldt ID&T, daags voor de voorverkoop start.

Uit het nieuwe bezuinigingakkoord blijkt dat de Tweede Kamer het vorig jaar verhoogde btw-tarief van negentien procent op podiumkunsten per 1 juli terugdraait naar de voorheen gangbare zes procent. ID&T heeft daarop besloten de entreegelden voor Mysteryland alvast te verlagen.

Dit betekent dat de kaartprijs daalt van 75 euro naar 67 euro. "De organisatie realiseert zich dat de dertien procent extra op het kaartje echt teveel gevraagd is van de bezoeker", aldus ID&T, dat de omstreden btw-verhoging een "belachelijke maatregel" noemt. "Goed nieuws dus dat deze maatregel nu wordt teruggedraaid."

Voor zover bekend is Mysteryland het eerste festival dat het terugdraaien van de btw-verhoging meeneemt in zijn kaartprijzen. Mysteryland vindt op 25 augustus plaats op het Floriadeterrein in Haarlemmermeer. De voorverkoop start zaterdag 28 april om 10.00 uur.