AMSTERDAM - The Jacksons willen weer samen de studio in duiken. "Meteen na onze toer gaan we de studio in om nieuw materiaal op te nemen"

Dit zegt de oudste Jackson-broer Jackie tegen het Amerikaanse muziekblad Billboard. De vier broers starten op 18 juni met hun Amerikaanse tournee.

"Ik kan niet wachten." Jackie weet al hoe de nieuwe muziek moet klinken. "We houden het simpel, we blijven dicht bij ons eigen geluid." De laatste plaat van The Jacksons, die begonnen als The Jackson 5, stamt uit 1989. De groep scoorde hits als Blame It on The Boogie en Can You Feel It.

De 60-jarige Jackie heeft ook erg veel zin om weer samen met zijn broers Jermaine, Marlon en Tito op het podium te staan. "We zeggen al jaren dat we weer willen toeren en onze fans willen dat ook." De mannen zullen ook wat danspasjes laten zien. "Dat is een behoorlijke uitdaging, want ik ben niet meer zo soepel als vroeger."

Moeilijk

Toch is de afwezigheid van het jongste lid Michael Jackson, die in 2009 overleed, moeilijk. "Ik wou dat mijn broer hier was en dat hij met ons mee kon doen."

The Jacksons willen een paar van Michaels solonummers ten gehore brengen en aan hem opdragen. "Ik weet zeker dat zijn geest erbij is terwijl we aan het optreden zijn."