AMSTERDAM – Saxofonist Andrew Love is op 70-jarige leeftijd overleden. Samen met trompettist Wayne Jackson vormde hij The Memphis Horns en speelde hij mee met onder meer Elvis Presley, Aretha Franklin en U2.

Dat meldt persbureau The Associated Press.

The Memphis Horns was aanvankelijk een sextet, dat de blazerssectie verzorgde voor het merendeel van de singles en albums die platenmaatschappij Stax Records uitbracht. Na verloop van tijd werd het ensemble uitgedund tot slechts Love en Jackson.

Voor Stax maakte The Memphis Horns opnames met onder andere Booker T. & The M.G.’s, Sam & Dave, Otis Redding en Isaac Hayes. In de jaren zeventig waren Love en Jackson te horen op wereldhits als Sweet Caroline van Neil Diamond, Suspicious Minds van Elvis Presley en Let’s Stay Together van Al Green.

In februari werd het duo nog onderscheiden met een oeuvreprijs tijdens de uitreiking van de Grammy Awards. Andrew Love leed aan Alzheimer en maakte al enige jaren geen deel meer uit The Memphis Horns. Wayne Jackson heeft na Love’s pensioen de formatie voortgezet met sessiemuzikanten Tom McGinley en Jack Hale.