AMSTERDAM – Zanger Henk Westbroek brengt dit voorjaar zijn liefde voor zijn woonplaats Utrecht tot uiting middels een minitournee door de stad. In tien wijken brengt hij de voorstelling Utrecht In Liedjes op de planken.

Dat meldt ZIMIHC, huis voor amateurkunst in de provincie Utrecht.

Tijdens de optredens brengt Westbroek zowel solowerk als hits van Het Goede Doel, waarmee hij in de jaren tachtig succesvol was. "Zonder deze prachtige stad en haar inwoners hadden ze niet geschreven kunnen worden", verklaart Westbroek.

"Als ik een tekst wil schrijven, let ik heel bewust meer op mijn omgeving dan gebruikelijk. Een opmerking van een toevallige passant of een op een muur geschreven zin kan zo de aftrap van een nieuw lied worden." Zo zijn de hits Gijzelaar en Sinterklaas, Wie Kent Hem Niet? ontstaan, aldus de inwoner van Utrecht.

Westbroek maakt Utrecht In Liedjes samen met gitarist Joost Vergoosen (die onlangs zijn soloalbum Breaking The Cycle uitbracht), toetsenist Philibert van de Bos en tapdanseres Marieke van der Ven, die de ritmesectie voor haar rekening neemt. De première is op 19 april in ZIMIHC Theater Zuilen te Utrecht.