HILVERSUM - Het duet Zeg me dat het niet zo is van Frank Boeijen en wijlen Ramses Shaffy maakt kans in mei gekozen te worden tot hét kroonjuweel uit 40 jaar Nederlandse popgeschiedenis.

Rain Down On Me van Kane maakt eveneens kans op deze titel. Dit bleek vrijdagavond in de eerste aflevering van de SBS6-verkiezing De Vrienden van Amstel Live zingen Kroonjuwelen.

De nieuwe muzikale tv-show uit de koker van John de Mol is een zoektocht naar het ultieme kroonjuweel sinds de jaren ’70. Muziek uit vier decennia passeert de revue.

Hieruit kiezen de panelleden Gerard Ekdom, Angela Groothuizen en Ad Visser wekelijks een nummer dat in de historie de meeste betekenis heeft gehad of artiesten nog steeds inspireert. Ook het studiopubliek kiest wekelijks een nummer voor de finale op 11 mei.

Tranen

In de debuutaflevering wist Edsilia Rombley Mr. Toppop tot tranen toe te ontroeren met haar vertolking van Zeg me dat het niet zo is. Ben Saunders wist het publiek te overtuigen dat zijn favoriet Rain Down On Me een plek in de finale verdient.

De potentiële kroonjuwelen Jimmy van Boudewijn de Groot (gezongen door Frans Duijts) en Papa van Stef Bos (gezongen door Martin Buitenhuis) haalden de finale niet.

Xander de Buisonjé presenteert zowel de tv-show als de radioversie op 100% NL.