AMSTERDAM - Medewerkers van het Amsterdamse poppodium de Melkweg letten vrijdagavond extra goed op of de Jamaicaanse reggaezanger Sizzla geen anti-homoteksten ten gehore brengt.

Dat heeft de Melkweg aan de gemeente toegezegd, zo zei een woordvoerder vrijdag. Al wordt die controle in de praktijk nog best lastig. Sizzla zingt namelijk in het Jamaicaans Patoi.

COC Nederland wil dat alle optredens van de Jamaicaanse artiest dit weekend in Nederland worden afgelast, omdat hij in zijn muziek zou oproepen tot geweld tegen homo's. Naast Amsterdam staan optredens gepland in Rotterdam, Groningen en Leiden.

Volgens de Melkweg-woordvoerder heeft Sizzla in 2007 samen met andere reggae-artiesten een tekst ondertekend waarin hij beloofde zich niet meer negatief uit te laten over homoseksualiteit.

Liedjes met antihomoteksten heeft hij volgens de zegsman sindsdien niet meer gezongen. Kort voor zijn komst naar Nederland heeft Sizzla opnieuw laten weten dat hij afstand doet van eerdere antihomoteksten.

Nummers

Sizzla heeft de Melkweg van tevoren laten weten welke nummers hij zingt. ''De omstreden nummers staan daar niet bij'', aldus de zegsman.