AMSTERDAM - Tom Jones is blij dat er met The Voice of Britain eindelijk een talentenjacht is waarbij mensen niet op hun uiterlijk, maar hun stem worden beoordeeld.

De Sex Bomb-zanger is een van de vier coaches van de show, die eind maart voor het eerst wordt uitgezonden op de Britse televisie.

"Mensen doen mee aan onze show omdat ze zich geïntimideerd voelen door andere talentenjachten", sneert de 71-jarige Jones in de Britse krant Daily Mirror onder meer naar X Factor. "Ze vrezen dat ze al belachelijk worden gemaakt voor iemand hen heeft horen zingen. Dat is niet fijn."

Lelijk

De zanger zegt voor 'ongeveer alle talentenjachten' te zijn gevraagd als jurylid. "Ik heb ja gezegd tegen deze show vanwege de manier waarop kandidaten worden behandeld." Naast Jones nemen Will.i.am, Jessie J en Donny O'Donoghue plaats op de rode stoelen tijdens de blinde audities. "Het gaat bij ons echt alleen om de stem. Of je dik of dun, groot of klein, knap of lelijk bent, doet er niet toe."

De zanger noemt The Voice verder 'geloofwaardiger' omdat iedere coach zelf ook een artiest is. "Het is de eerste keer dat er vier zangers optreden als juryleden in plaats van managers of platenbazen. Ik keek naar andere shows en dacht: hoe kan die persoon zangers advies geven als hij niet eens weet wat ze doormaken?"