Woensdag 28 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Joan Franka wint finale Nationaal Songfestival

Joan Franka evenaart Eurovisiehits in hitlijst

AMSTERDAM – De songfestivalinzending van Joan Franka komt deze week binnen op de derde plek van de Mega Top 50. Daarmee is het nummer nu al even succesvol als de Eurovisiehits van onder andere Mouth & MacNeal en Teach-In.
Door NU.nl/Pierre Oitmann

Dat blijkt uit gegevens van de Mega Top 50.

Het is voor het eerst in het 56-jarige bestaan van het liedjesfestival dat een Nederlandse inzending voor het Eurovisie Song Festival zo hoog binnenkomt in de hitlijsten. De laatste keer dat een Nederlandse inzending de top 3 haalde, was in 1996.

Slechts vijf andere Nederlandse songfestivalkandidaten wisten eerder de top 3 te halen met hun liedjes: Sandra & Andres (Als Het Om De Liefde Gaat, 1972), Mouth & MacNeal (I See A Star, 1974), Teach-In (Ding-A-Dong, 1975), Sandra Reemer (The Party’s Over, 1976) en Maxine & Franklin Brown (De Eerste Keer, 1996).

Statistisch gezien bevindt Joan Franka zich met You And Me tussen goed gezelschap, want al deze Eurovisie-acts eindigden in de top 10 van de internationale liedjeswedstrijd. Teach-In was zelfs de laatste winnaar. Echter, vorig jaar bereikte 3JS nog de vierde plek in de Mega Top 50 en eindigde als laatste in Duitsland.


De volledige lijst wordt zaterdag uitgezonden op 3FM, van 15.00 uur tot 18.00 uur.

Aanbevolen artikelen