AMSTERDAM – De Amerikaanse R&B-zanger Frank Ocean heeft het aan de stok met Don Henley. Het Eagles-lid is niet blij dat Ocean een sample van Hotel California gebruikt in een van zijn nummers.

Dat meldt de Britse krant The Guardian.

Het betreft het liedje American Wedding, dat te vinden is op de in 2011 verschenen mixtape Nostalgia, Ultra. Volgens een woordvoerder van Henley heeft Ocean de melodielijn van Hotel California zonder toestemming gebruikt, alsmede de originele geluidsopname. "Dit is niet creatief", aldus Henleys woordvoerder. "Dit is illegaal."

Frank Ocean is verbaasd over de reactie van Henley. "Hij dreigt me aan te klagen als ik het nummer nog eens opvoer", schrijft hij. "Ze wilden ook dat ik een statement naar buiten breng waarin ik mijn bewondering voor meneer Henley uit", vervolgt hij. "Is die kerel niet stinkend rijk? Waarom een nieuwkomer aanklagen?"

Een woordvoerder van Eagles ontkent tegen de Amerikaanse krant L.A. Times dat Don Henley met een rechtzaak gedreigd zou hebben, maar beweert wel dat Ocean onrechtmatig gebruik heeft gemaakt van Hotel California. Ook zou het platenmaatschappij Warner Music zijn die Ocean wil aanklagen, niet de Eagles-leden zelf.