Woensdag 28 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Zanger van The Monkees overleden

MIAMI - Davy Jones, de zanger van de popgroep The Monkees, is overleden. Hij stierf woensdag op 66-jarige leeftijd in een ziekenhuis in Florida.
Door ANP

Dat hebben de lokale autoriteiten bevestigd. Volgens Amerikaanse media stierf Jones aan een hartaanval.

Jones werd in 1945 geboren in de Britse stad Manchester. Al op jonge leeftijd maakte hij zijn acteerdebuut. Hij speelde onder meer in de soapserie Coronation Street.

Met de musical Oliver stond hij op Broadway in New York. In 1965 werd Jones een van de vier leden van The Monkees.

Tv-programma

De jongensgroep was bij elkaar gebracht voor een gelijknamig tv-programma, als Amerikaans antwoord op The Beatles. De groep scoorde wereldhits met nummers als I'm a Believer (1966) en Daydream Believer (1967). Gerenommeerde schrijvers als Carole King en Neil Diamond maakten nummers voor The Monkees.

Op het toppunt van zijn populariteit in 1967 verkocht de groep meer albums dan The Beatles. Rond 1970 viel de band door onderlinge ruzies uit elkaar.

Bijelkaar

Sindsdien zijn The Monkees nog enkele keren bij elkaar gekomen. Afgelopen zomer maakte de groep voor het laatst een tournee, maar die werd wegens ruzies voortijdig afgebroken.

Jones toerde deze maand nog solo. Als soloartiest was het voormalige tieneridool echter nooit zo succesvol als tijdens zijn periode bij The Monkees.


Lees meer over:

The Monkees

Aanbevolen artikelen