SPAARNWOUDE - Dance Valley keert tijdens de 18e editie deze zomer terug naar zijn roots. Het festival in Spaarnwoude wordt progressiever, maakte organisator UDC woensdag bekend.

''We zijn de laatste jaren iets te veel fantasy, bloemetjes en bijtjes geworden, terwijl we van origine progressief en wat stoerder waren'', aldus festivaldirecteur Brian Bout.

Ook de kaartverkoop verandert. Zo krijgen 17-jarigen 30 euro korting op een ticket en kunnen bezoekers de kaarten die ze via internet kopen, gespreid betalen. Eerder was al bekend dat de tickets dit jaar goedkoper zijn dan in 2011, 55 euro in plaats van 69 euro.

Lastig jaar

Dance Valley vindt plaats op 4 augustus. Vorig jaar beleefde het evenement een lastig jaar. De kaartverkoop viel zo tegen dat de organisatie besloot twee kaartjes voor de prijs van één aan te bieden om een leeg terrein te voorkomen.

UDC gaat dit jaar niet meer koste wat het kost de internationale strijd aan om bekende dj's. Ze richt zich vooral op progressieve namen en ook de aankleding van het evenement wordt aangepast.